Hoe kies je een kinderbed dat praktisch maar ook mooi is?

Een kinderbed voor uw kind, voor u vaak een praktische overweging terwijl het voor uw kind een kwestie is van ontwerp en thema’s. Bij de verdeling van slaapkamers binnen het huis krijgen de kinderen veelal niet de grootste kamers toebedeeld. Dit zal al helemaal het geval zijn bij gezinnen met meerdere kinderen.

Ouders kampen hierdoor steeds meer met ruimtegebrek voor hun kinderen. De slaapkamer van een kind dient een slaapplek, werkplek en idealiter ook nog een relaxplek te bieden. Dit is de ruimte waar uw kind speelt, huiswerk maakt en s’avonds een goede nachtrust geniet. Hoe kies je dan het kinderbed dat aan al deze vereisten kan voldoen?

Ouders zullen vooral praktische elementen in overweging nemen terwijl uw kind veelal een eigen wil en smaak heeft ontwikkeld. Belangrijk is dan ook om hem of haar te betrekken in de aankoop. Een kind wat tevreden is met zijn of haar bed zal minder moeite hebben om er s’nachts in te gaan liggen en direct in slaap te vallen. Tegenwoordig is er een breed assortiment aan hoogslapers, halfhoogslapers en hemelbedden voor kinderen te vinden. Veel kinderbedden bieden een combinatie van bed en opbergruimte en soms zelfs bureau. Door de toevoeging van verschillende thema’s zijn deze bedden niet alleen functioneel maar passen ze ook nog is bij de inrichting van de rest van de kamer.

Een bijkomend voordeel van een hoogslaper is dat deze weinig afleiding biedt als uw kind eenmaal in bed ligt. Aangezien het bed door middel van een trap betreden wordt, zal het de drempel verlagen voor het kind om s’nachts uit zijn of haar bed te komen. Als ouder kunt u indirect dus ook van een goede nachtrust genieten bij de juiste keuze van het kinderbed. Enige rekening dient gehouden te worden met de wispelturigheid van kinderen. Extreme thema’s gebaseerd op tijdelijke trends kunnen al na een jaar gaan vervelen waardoor het zijn functionaliteit verliest. Zorg dan ook dat jullie samen tot de beste oplossing komen en geniet beide van een goede nachtrust!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *