Een slimme inrichting van de kinderkamer

De meeste kinderen hebben ontzettend veel spullen. Ze komen om in het speelgoed en om dat georganiseerd te houden kan een vervelend klusje zijn, zeker als je niet zo groot woont. Als de kinderkamer in jouw huis niet zo groot is, zou het goed kunnen dat er geen ruimte is voor al dat speelgoed. Dan zullen er keuzes gemaakt moeten worden; wil je kind de Barbie houden of toch liever de lego? Gelukkig hoef je echt niet meteen álle spullen van je zoon of dochter weg te gooien. Met een efficiënte indeling van de kinderkamer kan je al een heel eind komen.

Koop een hoogslaper voor je zoon of dochter. Als je kind in een hoogslaper slaapt komt er onder het bed een hele hoop ruimte vrij, waar je bijvoorbeeld een kast, bureau of speelhoekje neer kan zetten. Behalve dat het erg praktisch is, zal je kind het ook ontzettend cool vinden om zo hoog te slapen. Als je bang bent dat je kind er uitvalt ’s nachts kan je het best een hoogslaper voor kinderen aanschaffen waar een extra veiligheidshekje aan vast zit.

Bewaar spullen onder het bed. Als je toch echt geen voorstander bent van een hoogslaper is de plek waar het bed staat nog steeds geen verloren ruimte. Je kan onder het bed bakken met speelgoed of kleding zetten om ruimte in de kast te besparen. Ook zijn er kinderbedden te koop die speciaal zijn gemaakt hiervoor met lades er onder.

Organiseer al het speelgoed op soort. Leg de Barbies in één bak voor Barbies en de playmobil poppetjes ook in één bak. Als je al het speelgoed door elkaar heen bewaart is het allemaal behoorlijk onoverzichtelijk. Zorg er als je het speelgoed zo goed hebt georganiseerd voor dat je zoon/dochter het vanaf dat moment ook allemaal in de goede bak opruimt.

Je kan ook hangkasten gebruiken. Een kast hoeft niet altijd op de grond te staan. Als je bijvoorbeeld een kastje of wat planken boven het bureautje hangt bespaar je behoorlijk wat ruimte. Let echter wel op: klein kinderen kunnen hun hoofd er aan stoten. Zorg er dus voor dat de kastjes hangen op een veilige plek en plak desnoods wat schuim aan de punten, zodat je kinderen zichzelf geen pijn doen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *