Een coole kamer voor mijn kind: hoe doe ik dat?

Een coole slaapkamer is voor kinderen hartstikke belangrijk. Je kan het je misschien nog wel van vroeger herinneren; alle kindjes wilden bij pietje spelen want die had een hoogslaper met een glijbaan. Een kind dat op zijn of haar kamer lekker kan spelen is een stuk relaxeder. Het is voor kinderen erg fijn om écht een eigen plekje te hebben.

Meisjes willen roze en prinsessen op hun kamer, en jongens een piratenkamer. Althans, dat is wat iedereen altijd maar denkt. In veel gevallen klopt deze aanname wel een beetje, maar dit hóeft niet zo te zijn. Denk daar aan als je de kamer van je zoontje of dochter inricht en overleg met hem of haar wat hij/zij een mooie kleur vindt. Bedenk je wel dat veel kinderen nogal wispelturig zijn. Als je dochter op dit moment van oranje houdt, zou het zomaar kunnen dat ze volgende week alleen maar roze spullen wil. Koop dus niet meteen allemaal oranje spullen voor haar. Zorg er voor dat de kamer basic is, bijvoorbeeld met veel wit of lichtblauw. Als je daar kleurrijke accenten aan toevoegt kan het alsnog een hele fleurige kamer worden.

Een cool bed is een hele simpele manier om de kamer van je kind een boost te geven. Voor de klussers onder ons kan het ook erg leuk zijn om zelf een stoer bed te bouwen voor je kind. Want eerlijk is eerlijk, wat is er nou leuker dan een bed dat papa of mama zelf heeft gemaakt? Denk dan bijvoorbeeld aan een stoere hoogslaper of een bed als een prinsessenkasteel..  Als je twee linkerhanden hebt is er ook niks aan de hand, Er is een enorm assortiment aan boomhutbedden, hoogslapers, stapelbedden en hemelbedden voor kinderen te vinden. Als er een keer een stoer bed in de kamer staat is deze al zo goed als af. Zo’n bed is een echte eyecatcher.

Als laatste is het belangrijk er voor te zorgen dat er voldoende kastruimte is om al het speelgoed, kleding en ander spul op te ruimen. Zorg er voor dat alles georganiseerd is en maak voor alle soorten speelgoed een aparte bak of la. Leer je kind om alles netjes terug te leggen op de plek waar het hoort. Dit zal hij of zij in de eerste instantie vervelend vinden, maar als je kind een keer doorheeft dat er nooit meer wat kwijt is zal hij of zij het uiteindelijk wel doen. Een mooie opgeruimde kamer ziet er meteen een stuk beter uit.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *